מכון אריקה לנדאו

ילדים מצטיינים מחוננים

חוגים לילדי כיתה ז”

 

כיתה ז
יום א’ יום ב’ יום ג’  יום ד’ יום ה’
16:00-17:30 האמן הדיגיטלי   *לוגיקה ואסטרטגיה  

17:45-19:15* נפלאות התבונה חושבים בתלת מימד יזמות וחדשנות טכנולוגית

לחזרה לרשימות החוגים לפי קבוצות גיל לחצו כאן

* חוג סגור/לא יפתח

החוגים:

האמן הדיגיטלי הדרכה: ד”ר רון קרידי

אמנות מודרנית ממבט חדש: בניית אמן דיגיטלי מבוסס בינה מלאכותית, הדפס על נייר ועבודה עם חימר.

חוג בין תחומי, המשלב טכנולוגיה, יצירתיות ואמנות. במהלך הסמסטר נחקור את הגבולות המרתקים שבין יצירתיות אנושית לטכנולוגיה מתקדמת. נלמד לעבוד עם תכנת אמנות מבוססת בינה מלאכותית, שפותחה במיוחד עבור החוג, ליצירת דימויים שאותם נהפוך להדפסים על נייר. החוג ישלב בין מפגשים של עבודה עם אפליקציית האמן הדיגיטלי, לבין מפגשים שבהם ניצור מהדימויים שהילדים יצרו תבניות להדפס, ולבסוף יהיו מפגשים בהם נשתמש בתבניות ובצבע כדי ליצור מהדימויים הדפסי נייר. בנוסף, נחקור את השילוב של טכניקות הדפס עם עבודה בחימר, כל זאת בהשראת האמן הדיגיטלי והבינה המלאכותית.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

חושבים בתלת מימד הדרכה: שלומי מרקוביץ

איך נוזל יכול להפוך לפלסטיק מוצק? מה זה אומר “להדפיס שוקולד”? האם אפשר להדפיס כל דבר בתלת מימד?

בחוג נלמד את כל מה שצריך לדעת על הדפסות תלת מימד, משלב הרעיון ועד ליצירת אובייקט מוחשי. נבין ביחד איך חושבים על רעיון טוב למוצר, איך מעבירים את הרעיון מהראש אל הדף ואיך יוצרים מודל תלת ממדי במחשב, באמצעות תוכנות תלת מימד מקצועיות. , .

נלמד על סוגים שונים של טכנולוגיות לייצור מונחה מחשב –  חיתוך לייזר, CNC והדפסות תלת מימד, ועל סוגי החומרים שמהם ניתן ליצור אובייקטים. נבין איך מדפסות תלת מימד עובדות, ואיזה סוגים שונים של מדפסות קיימות בעולם. נלמד מה זה אומר “להכין אובייקט להדפסה”, ולמה תמיד כדאי לקחת את הפיזיקה בחשבון…

במהלך החוג נתנסה בהדפסות של אובייקטים מפלסטיק שכל תלמיד יכין בעצמו, מתרגילים פשוטים ועד לפרוייקט מסכם שיביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע שכל תלמיד רכש במהלך החוג. בסיום החוג נקיים תערוכה להורים ולחברים בה יוצגו התוצרים של כל תלמיד.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

יזמות וחדשנות טכנולוגית  הדרכה: אלכס טימוחוב

העולם שבו אנו חיים משתנה במהירות וטכנולוגיות חדשות משפיעות על כל תחום בחיינו.

במסגרת החוג ניחשף ונחקור מגוון רחב של נושאים כולל בינה מלאכותית, סייבר, פרטיות ואבטחת מידע והיבטים אתיים של הטכנולוגיה.

ננסה לתת כלים ליזמות בעידן הדיגיטלי ע”י מפגשים בנושאי מחקר, מידענות ויצירת משחקים.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

לוגיקה ואסטרטגיה הדרכה: איגור רומננקו

מתי כדאי להיות ‘נץ’ ומתי ‘יונה’ ? באיזה אסטרטגיה כדאי לי להשתמש בכל מצב? האם כדאי לי לשתף פעולה או לשמור על כל הקלפים לעצמי?

נשחק בלוגיקה : ואיך מבחינים אם טיעון של חברנו הוא תקף או בטל?

איך משחקים ב’בורסה’? ואיזה ‘מניות’ כדאי לקנות ומתי?

בחוג נכיר את ‘תורת המשחקים’ ונדמה את ‘דילמת האסיר’ במגוון וריאציות. נרחיב את המושג ‘משחק’, נלמד מהם יסודות המשחק, ממה הוא מורכב, וניצור משחקים בעצמנו. נראה כיצד משחק יכול להתבטא בכל תחומי החיים, גם בפוליטיקה, סחר, אקטואליה ובעצם בכל מפגש, לכל מטרה, ובכל מקום.

החוג מעניק לילדים כלים פרקטיים לזיהוי ומיפוי של אתגרים בחיי היומיום. הילדים ייחשפו ויתנסו במשא ומתן, ילמדו להשתמש במגוון כלים של תורת הרטוריקה, וידעו ליישמם בחיים האמיתיים.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

נפלאות התבונה הדרכה: איתי לוין

איך אפשר לפתור את דילמת האסיר? מי רוצה להתנדב לקפוץ למים לבדוק אם יש אריה ים? ואיך אפשר לחלק בינינו שלל כאשר כולנו פיראטים חמדנים?

במסגרת החוג נלמד מהי תורת המשחקים, איך נוצר משחק בחיים שלנו ומהם האסטרטגיות  להתמודדות כאשר אנו נתקלים במשחק שכזה. נחשף למשחקים קלאסיים כמו דילמת האסיר, נגלה מהי האסטרטגיה הטובה ביותר בה אנו נאלצים לשחק את המשחק הרבה פעמים. נכיר את דילמת המתנדב דרך הפינגווינים ונבדוק מה כדאי לעשות במצב בו צריכים שמישהו יתנדב אך איש לא רוצה להתנדב.

נחלק בינינו שלל דרך משחק האולטימטום ונגלה שהוא נמצא בהרבה יותר מקומות בחיים משחשבנו. בעזרת שפנים משוגעים עם טרקטורים ורובי צעצוע נערוך “דו-קרב ” ואף נינצל  מהמשחק שאף אחד לא רוצה לשחק בו.

בעזרת כלים של גיימיפיקציה נהפוך את העולם למשחק.

הרעיון המרכזי העומד בבסיס החוג הוא לנסות לקחת סיטואציות מהחיים, לראות כיצד אנחנו יכולים להפוך אותם למשחקים ומה ניתן ללמוד מהם. כיצד ניתן להתמודד עם בחירות קשות ובחירות קלות בחיים – מטרת המשחקים היא לעזור לנו לפשט את הדילמות ובמקביל ליהנות.

.

..