מכון אריקה לנדאו

נוסד 1969

חוגים לילדי כיתה ד’

כיתה ד
ימי א’ ימי ב’ ימי ג’ ימי ד’ ימי ה’
16:00-17:30 רופאים לעתיד תכנות למתחילים בסקראצ’ תעלומות בלשים ומסתורין פודקאסט אלקטרוניקה
חי בסרט האוצר שבתוכי- ,תקשורת NLPי חושבים בתלת מימד תעלומות בעולם הטבע שפת הצילום
.
17:45-19:15 רובוטיקה למתקדמים Wedo2 עיצוב מוצר תעלומות בלשים ומסתורין בי”ס למרגלים מתחילים* גוף האדם בפעולה
יוצרים תאטרון מרעיון להצגה סודות היקום* חדר בריחה מסתורי המוח
לוגיקה וחשיבה אסטרטגית*
.

חזרה לרשימות החוגים לפי קבוצות גיל לחצו כאן

* מלא/סגור לרישום

.

החוגים:

אלקטרוניקה  הדרכה:  פליקס חודק

רוצים לדעת איך עובד המקרר בבית, המזגן, המחשב?

האם אלה ומכשירים חשמליים אחרים סביבנו מצייתים לאותם חוקים פיסיקליים ופועלים על פי אותם העקרונות?

בחוג שלנו נרכוש ידע ביסודות החשמל והאלקטרוניקה, נקדם את ההבנה והחשיבה הטכנית על מנת להבין כיצד פועלים מכשירים ונחפש פתרונות לאתגרים טכנולוגיים.

נעשה זאת באמצעות בנייה של מעגלים חשמליים בדגמים שונים, בשיתוף פעולה עם חברינו לקבוצה בחוג.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

בי”ס למרגלים מתחילים   הדרכה: דורון רוזנבלט

מכון במרכז הארץ מגייס מרגלים למשימות חסויות ביותר. מבחן כניסה ראשון:  האם מותר לגנוב? מותר לשקר? מה לא?! למרגלים מותר גם לגנוב וגם לשקר כדי להשיג מידע חשוב עבור המדינה שלהם, אבל כשהם חוזרים הביתה מהעבודה למשפחה שלהם הם חוזרים להיות אנשים ישרים ורגילים. נשמע מסובך?

בסדנת הריגול נלמד לשנות נקודות מבט ולעבור בין העולם האמיתי לעולם הריגול, נשמע סיפורים על ריגול ומרגלים, נבנה זהויות ונעביר מסרים מוצפנים. על מה שנעשה בחוג לא תוכלו לספר לאף אחד, מסוגלים?

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

גוף האדם בפעולה הדרכה: מאיה גומבוש

אם תמיד רציתם להבין כיצד פועלת המכונה יוצאת הדופן שנקראת גוף האדם, אם סקרן אתכם לדעת מה מבדיל כל אדם מהסובבים אותו ואם תרצו להעמיק וללמוד מגוון רחב של נושאים בביולוגיה ורפואה, אני מזמינה אתכם להצטרף אליי לקורס חווייתי ומרתק. בקורס נלמד ביחד על מערכות גוף האדם: מערכת הנשימה, מערכת ההובלה ומבנה הלב, מערכת החיסון, מערכת העצבים ועוד.

נתעמק במושגים בגנטיקה ותורשה של גנים מדור לדור, נלמד על מבנה ה- DNA ונחקור את מבנה התא האנושי ואפילו נלמד קצת אקולוגיה, נכיר את החיידקים והווירוסים השונים ונתנסה בחבישות שונות כחלק משיעור עזרה ראשונה.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

..

האוצר שבתוכי – תקשורת NLP הדרכה: קרן רונן

איך אנחנו קולטים מידע מהסביבה? והאם יש לנו שליטה על המציאות שלנו? מהו המוח זוחלי שלנו? ומהו המוח היונקי?

בחוג נכיר כלי לתקשורת עם סביבתנו- מודל ה NLP. בעזרתו נלמד לנהל את הזמן, להציב לעצמנו מטרות, להבין את שפת הגוף שלנו ושל הזולת. נלמד את מנגנוני המוח שמפעילים את הרגשות והמחשבות שלנו,  ואיך ליצור כימיה עם חברים, נכיר מהם החושים המובילים של כל אחד מאתנו, נכיר את החוזקות שלנו ונלמד לקבל החלטות בדרך של סימולציות, משחק ויצירה.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

חדר בריחה  הדרכה: איגור רומננקו

בחוג הילדים ואני נצא למסע היכרות עם החידות הכי מאתגרות בעולם, אך אנו לא רק נפתור את החידות – אלא נפרק ונרכיב אותן מחדש!

אנו נכיר מתודות להרכבת חידות מסתוריות, נלמד את דרכם של פותרי תעלומות גדולים, למשל, הבלש הדגול שרלוק הולמס, והמפקח אלן גרנט אשר פתר תעלומה בת 300 שנה, ועוד רבים כמותם.

בחלקו השני של הקורס אנו נשלב את החידות והאתגרים עד לכדי תעלומה אחת גדולה ומסתורית, ונבנה חדר בריחה בעל סיפור ייחודי לכל קבוצה, ואז, ההורים הסבים והסבתות יאלצו להפוך לפותרי תעלומות בעצמם, וכך לחוות, ולו במעט, חלק מהמסע שלנו בקורס – ‘אמנות החידה’.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

חי בסרט  איתי לוין

כיצד התפתחו הסרטים וכיצד מפיקים סרט? איך התפתחו הסרטים מלפני 100 שנה ואיך הם שינו את העולם בו אנחנו חיים?

כיצד הרעיונות הדמיוניים שפרחו במוחותיהם של במאים וסופרים הוצגו על המסך הגדול? איך סרטים ניסו לתאר מסע בחלל לפני ואחרי שהצלחנו לעשות זאת במציאות וכיצד הם השפיעו על המדע?

בקורס זה נלמד על התפקידים השונים שכרוכים בהפקת סרטים. נלמד כיצד מצלמים סרטים, מה הופך סרטים ל”יפים”, איך עושים אפקטים מיוחדים, מה כוחה של עריכה נשחזר סצנות מסרטים בעצמנו ונצלם בסוף הקורס סרט בעזרת הכלים שלמדנו מהם.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

חושבים בתלת מימד הדרכה: שלומי מרקוביץ ולביא זוהר

איך נוזל יכול להפוך לפלסטיק מוצק? מה זה אומר “להדפיס שוקולד”? האם אפשר להדפיס כל דבר בתלת מימד?

בחוג נלמד את כל מה שצריך לדעת על הדפסות תלת מימד, משלב הרעיון ועד ליצירת אובייקט מוחשי. נבין ביחד איך חושבים על רעיון טוב למוצר, איך מעבירים את הרעיון מהראש אל הדף ואיך יוצרים מודל תלת ממדי במחשב, באמצעות תוכנות תלת מימד מקצועיות. , .

נלמד על סוגים שונים של טכנולוגיות לייצור מונחה מחשב –  חיתוך לייזר, CNC והדפסות תלת מימד, ועל סוגי החומרים שמהם ניתן ליצור אובייקטים. נבין איך מדפסות תלת מימד עובדות, ואיזה סוגים שונים של מדפסות קיימות בעולם. נלמד מה זה אומר “להכין אובייקט להדפסה”, ולמה תמיד כדאי לקחת את הפיזיקה בחשבון…

במהלך החוג נתנסה בהדפסות של אובייקטים מפלסטיק שכל תלמיד יכין בעצמו, מתרגילים פשוטים ועד לפרוייקט מסכם שיביא לידי ביטוי את היצירתיות והידע שכל תלמיד רכש במהלך החוג. בסיום החוג נקיים תערוכה להורים ולחברים בה יוצגו התוצרים של כל תלמיד.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

יוצרים תאטרון הדרכה: שנית יהודיין

עולם התיאטרון מורכב מהרבה אלמנטים: משחק, בימוי, תפאורה, תלבושות, כוריאוגרפיה,  טקסט ועוד.

בחוג “יוצרים תיאטרון” נחשוף את הילדים לתהליך יצירת היצירה הבימתית ונאפשר לילדים להיות כל היוצרים עצמם.

חווית היצירה הינה תהליך משותף, עבודת צוות בה ננסה למצוא ולהוציא את החוזקות של כל ילד וילדה: מכתיבת הטקסט ועד ניהול ההפקה, דרך כל מה שביניהם.

במהלך החוג ניקח כולנו יחד אחריות משותפת ומלאה על פרויקט היצירה אשר בסיומו ימצאו הילדים את עצמם עם נסיון לא רק על הבמה אלא גם מאחוריה.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

לוגיקה וחשיבה אסטרטגית  הדרכה: איגור רומננקו

מתי כדאי להיות ‘נץ’ ומתי ‘יונה’ ? באיזה אסטרטגיה כדאי לי להשתמש בכל מצב? האם כדאי לי לשתף פעולה או לשמור על כל הקלפים לעצמי?

נשחק בלוגיקה : ואיך מבחינים אם טיעון של חברנו הוא תקף או בטל?

איך משחקים ב’בורסה’? ואיזה ‘מניות’ כדאי לקנות ומתי?

בחוג נכיר את ‘תורת המשחקים’ ונדמה את ‘דילמת האסיר’ במגוון וריאציות. נרחיב את המושג ‘משחק’, נלמד מהם יסודות המשחק, ממה הוא מורכב, וניצור משחקים בעצמנו. נראה כיצד משחק יכול להתבטא בכל תחומי החיים, גם בפוליטיקה, סחר, אקטואליה ובעצם בכל מפגש, לכל מטרה, ובכל מקום.

החוג מעניק לילדים כלים פרקטיים לזיהוי ומיפוי של אתגרים בחיי היומיום. הילדים ייחשפו ויתנסו במשא ומתן, ילמדו להשתמש במגוון כלים של תורת הרטוריקה, וידעו ליישמם בחיים האמיתיים.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

מסתורי המוח הדרכה: חגית שפושניק

מהם קשרים נוירולוגיים? האם לנגנים מבנה מוח שונה מאלו שאינם מנגנים?  באמצעות אילו מכשירים ושיטות מחקר ניתן לבחון זאת?

מהו הזיכרון? האם קיימים מבני זכרון שונים ומה ההבדל בינהם? ומהי למידה? האם אילוף כלבים דומה ללמידה אנושית?

אני מזמינה את הילדים להרפתקה המדעית לפענוח נפלאות מסתורי המוח.

בחוג זה נלמד על אחד האיברים החשובים, והמרתקים ביותר: המוח! יחד עם הילדים נעבור מסע חוויתי, נבין את מבני המוח, הקשרים הנוירונלים הקיימים בו וכיצד הם משפיעים על תהליכי למידה וזיכרון. לאחר שנלמד את הבסיס להבנת המוח, נמשיך ונכיר את הקשר בין מבני המוח והפעולות הבסיסיות שאנו מבצעים ביומיום. נבנה פרוטוטיפ של מבני מוח ותפקידם וכן נציג ונבנה פרוטוטייפ של מיכשורים מחקרים.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

 

מרעיון להצגה הדרכה: אופירה זילברשטיין

איך הצגה קורמת עור וגידים? מאיפה בעצם מתחילים ומתי יודעים שמסיימים ושההצגה מוכנה?

בחוג נתנסה  בתפקידים השונים בתיאטרון : כתיבה, ליהוק, בימוי, הפקה, ושיווק. נתחבר לעצמנו ונבין איזה רעיון אנחנו רוצים להביע בעצם?

נחשוב איך אנחנו רוצים לבטא את הרעיונות שלנו, נפתח עלילה שמעניינת אותנו, נבחר דמויות שיניעו את העלילה ניצור ונבנה תפאורה מותאמת ונצבע ברגש הנכון בעיננו.

נזמין קהל, נתרגש ונופיע! והכל בסדנת בזק של 12 מפגשים.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

סודות היקום הדרכה:  פייגי אגלמן

חוג המשלב תכנים באסטרונומיה, כימיה ופיזיקה בשילוב עם עשייה, למידה מבוססת פרויקטים וחקירה לרכישת ידע (PBL). בכל מפגש במהלך המסע שלנו נתמקד בעיקרון ותופעה מדעית אחרת. הקורס מהווה פלטפורה בטוחה לביטוי רגשות, חשיבה מחוץ לקופסא, ניתוח מידע והתנסות על מיומנויות של פרזנטציה ועמידה מול קהל.

במהלך החוג נציג שאלות ועובדות אודות חקר החלל, ננסה למצוא פתרונות יחדיו לאתגרי העתיד בתחום החלל, ניצור ציר זמן מרגע היווצרות כדור הארץ ועד היום ונרכוש ידע אודות מדענים/יות ואנשי/נשות מפתח בתחום המדע.

באמצעות שאלות, אתגרים, סימולציות ועבודה בקבוצות יתרגלו הילדים/ות את עקרונות היסוד. עם כל מפגש סודות היקום יתגלו להם.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

עיצוב מוצר הדרכה: אילת רולר

עיצוב נותן מענה לצורך – שימושי, אסתטי, חברתי, סביבתי.
תהליך העיצוב בונה את הפיתרון דרך הבנת הבעיה, מחקר, חשיבה יצירתית, ציור סקיצות ובניית מודלים, ניסוי וטעייה.
תהליך זה מצייד את הילד.ה בכלים לחשיבה רחבה ופתוחה, שלוקחת בחשבון כמה שיותר משתנים ומשתמשת בדרכים שונות כדי להגיע לתוצאה – שמשתנה אף היא בהתאם לכישורים ולנטיות של כל מעצב.ת.
בקורס נתנסה בחומרים שונים, בטכניקות שונות, בדו מימד, תלת מימד, בתוכנות וכלי עבודה שונים.
נעבוד ביחד ובנפרד כדי להבין את תהליך העיצוב ונראה כיצד העבודה בצוות יוצרת אפשרויות חדשות ומעצימה את הביטוי של כל אחת ואחד.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

פודקאסט הדרכה: סתיו פלטי נגב

איך בוראים עולם ממילים? מה כוחו של הדמיון? האם אפשר לצאת למסע בלי לזוז צעד אחד? ואיך נשמע חיוך?

מילים באוויר הוא חוג ליצירת פודקאסט. בחוג נגלה כי הפודקאסט מאפשר לנו לברוא עולם שלם -פנטסטי, דמיוני, משוגע ומרגש, אך ורק באמצעות מילים וצלילים. ביחד נצא למסעות לחיפוש הצליל הנכון, נבין איך להגיש אותו למאזין, ונלמד לראיין, לקריין ולערוך קטעי שמע.

החוג מזמין את הילדים להכיר את הכלים ליצירת פודקאסט – החל מרעיונות, כתיבה, הקלטה ועריכה ועד ליצירת תוכנית שמע בלתי נשכחת. לאורך הסדנה, המשתתפים יהפכו להיות מספרי סיפורים, מפיקים, טכנאי סאונד ופודקאסטרים צעירים וילמדו את רזי המקצוע. הילדים יצרו ויקליטו קטעי שמע קצרים ויניחו את הבסיס להכנת פודקאסטים משלהם.

ליצירת פודקאסטים בכיתה יש יתרונות חינוכיים רבים, כולל חיזוק מיומנויות מחקר, כתיבה ושיתוף פעולה.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

רובוטיקה למתקדמים Wedo 2  הדרכה:  פליקס חודק

אנו פותחים חוג רובוטיקה חדש שהינו חוג המשך לחוג וי.דו. 1.

נסיט את הוילון ונסתכל על החוג שלנו:  אילו דברים חדשים מחכים לילדים? אילו עוד סודות של יצירת מכונות חכמות הם יכולים לגלות בעצמם? וכיצד זה יכול להועיל בלימודים ובחיי היומיום?
בהבדל מהחוג הקודם בחוג הזה יהיה הרבה חופש. חופש המחשבה ומעוף של דמיון יצירתי המבוססים על הניסיון והידע הבסיסי שצברתם בקורס הקודם. כל היסודות של המכניקה והתכנות שהילדים ילמדו יפותחו עוד יותר דרך נושאים חינוכיים חדשים ואינספור דגמים חדשים של רובוטים שהם יצטרכו לבנות ולהפעיל. הקשר ההדוק בין תכנית הלימודים בבית הספר לחוג הרובוטיקה החדש יאפשר לתלמידים ערך מוסף וחיזוק למקצועות בית הספר כמו מתמטיקה, מדעים, קוד וכו’.
במסגרת הקורס יהיו לילדים מספר רב של מטלות ושאלות עליהן יצטרכו לחפש ולמצוא תשובות בעצמם, וכמובן שלא נשכח להדגיש שגם בחברה של מכונות ומנגנונים תמיד המקום הראשון בחשיבותו הוא של האנושות והאנושיות.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

רופאים לעתיד הדרכה:  פייגי אגלמן

ללמוד, לחקור ולגלות אודות עולם מאתגר ומרתק הקרוב אלינו יותר ממה שאנחנו חושבים.

בחוג רופאים לעתיד אנו מלווים את דור העתיד במסע לגילוי אודות גופנו ותפקודו.  החוג כולל תכנים ברפואה . במהלך החוג נחקור ונתעמק במערכות האנטומית והפיזיולוגיות בגוף האדם, נגלה את האיברים המרכיבים כל מערכת ונבין מהו הקשר בין מבנה איברי הגוף לתפקודם, נצלול לעולם המולקולרי לצורך הבנת תהליכי נשימה, פירוק שומנים, עיצבוב, תנועה ועוד.

מהו מסלול של רופא? כיצד נראו מכשירים רפואיים בעבר וכיצד נראים כיום? כיצד מערכות הגוף פעולות בשיתוף פעולה? כיצד איברי הגוף מותאמים לתפקידם?  מהו מכשיר האולטרסאונד? מהי עזרה ראשונה וכיצד יכולה להציל חיים?

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

שפת הצילום הדרכה: רויטל דקל

החוג “שפת הצילום” הוא הזמנה למסע אל הדמיון, היצירתיות וההבעה העצמית של כל אחד ואחת מכן .

נלמד להכיר את מצלמת הטלפון, נכיר ונתנסה בענפי הצילום השונים, נתבונן באור ונשתמש בתנאי תאורה שונים, נלמד כיצד לבנות תצלום טוב ע”י שימוש בצבע, צורה ומרקם, נספר סיפורים בעזרת תצלומים, נשתעשע בשילוב הומור בתצלומינו, נלמד על הסדר והארגון בעולם ובטבע ע”י צילום סדרות תצלומים.
נכיר זוויות צילום, חיתוכי צילום ואפקטים מיוחדים, ניצור מסגרות טבעיות לנושא שלנו, נתנסה בצילום מופשט ונראה כיצד המוכר הופך לזר, נצלם דרך מראות , וניצור השתקפויות מרתקות, נתאר תנועה בעזרת הקפאתה או טשטושה.

כישוריי חיים, פיתוח יכולת טכנולוגית, התמצאות במרחב, שיפור הביטחון העצמי ויכולת הביטוי, פיתוח חשיבה עצמאית ומקורית ועבודה בצוות, אילו הם רק מקצת מהכלים והמיומנות שרוכשים הילדים, בלימודים דינמיים ומרתקים אילו . קורס הצילום מאפשר לילדכם לבטא את עצמם ואת עולמם הרגשי וכמובן ליהנות מיצירת תצלומים נפלאים

לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

תכנות למתחילים בסקראצ’  הדרכהשוהם ויגיסר

בחוג  נעסוק ביסודות התכנות – מה היא בעצם תוכנת מחשב? מהו אלגוריתם? מהם תנאים? אלו סוגי לולאות שונות קיימים ומה השימוש שלהם? על נתונים ומשתנים, אירועים מסוגים שונים, מסרים בין אובייקטים ועוד.

את המושגים והמיומנויות השונות נכיר בחלקו הראשון של הקורס בעזרת בניית משחקים ותוכניות פשוטות בסביבה הגרפית של סקראץ’ המאפשרת חופש גדול ותכנות פרויקטים מורכבים ויחד עם זאת היא פשוטה מאוד לשימוש. בחלקו השני של הקורס נעסוק בפרויקטים שאתם תמציאו כאשר הדגש יהיה על היצירתיות והדמיון, חשיבות התכנון וכמובן היישום בסביבה של שיתוף פעולה עם חברינו לחוג.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

תעלומות בלשים ומסתורין  איתי לוין

מהו תפקיד הבלש? האם ניתן לחקור האמת וכיצד ניתן לדעת אם משקרים לנו? האם קיימות רוחות רפאים? ומתי אפשר להסביר תופעות על טבעיות? איך אפשר לחשוף תיאוריות שקריות בעזרות עובדות? על שאלות אלו ואחרות ננסה לענות במהלך החוג בעזרת עקרונות של חשיבה ביקורתית.

העולם היום גדוש במידע, חלקו אמיתי וחלקו כוזב. כיצד אנחנו, המנסים להגיע לשורשה של האמת, יכולים להבחין בין מה שנכון וראוי לבין מה שאינו? בעזרת סיפורי מסתורין וכמה סיפורים אמיתיים מהעולם הילדים בחוג ינסו לפענח תעלומות ואפילו יצרו כמה משלהם. נלמד על אנשים כמו ג’יימס רנדי וארתור קונן דויל, נלמד כיצד מתפתחות קונספירציות וכיצד ניתן להפריח אותן בעזרת עובדות, נחקור את העל טבעי ומתי ראוי להפיק מסקנות בעצמנו, נעצור שוד במוזיאון ואפילו נציל את ראש העיר בעזרת כישורי הסקת המסקנות שרכשנו במהלך הסמסטר, ובסוף השנה נאתגר את ההורים בתעלומה מסתורית שהמצאנו בעצמנו בשבילם

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.

תעלומות בעולם הטבע הדרכה: דורי סדן

בחוג ‘תעלומות בעולם הטבע’ נבחן סדרת תהליכים ותופעות בטבע ונתמקד בהשפעת האדם על הסביבה.

ניגע במארגי מזון, התפתחות אבולוציונית וביומימקרי.

נתנסה בכתיבה מדעית-יוצרת ונפגוש מנגנונים יוצאי-דופן בעולמות החי והצומח, ונכיר את מגוון השונות והיצירתיות בטבע.

חזרה לרשימת החוגים לפי ימים ושעות

.